Támogatás
Segíts, hogy repülhessünk!

További információk
Ügyeleti és infovonal:
+36 30 992 4876
Menü

Lélekmentés

„Madármentés-Lélekmentés”

   Dr. Berkényi Tamás állatorvos

   környezeti nevelési- és szemléletformáló programja

 

Hiszünk abban, hogy tevékenységünk hat a minket megismerő emberek gondolkodására, a magunk módján hozzájárulunk, hogy világunk kicsit jobbá váljon.

 

Dr. Berkényi Tamás állatorvos 20 éve gyógyít sérült vadmadarakat az általa alapított VADmadárkórházban Székesfehérváron és Sukorón. Felesége Lauschmann Ildikó pedagógus, drámapedagógus. Ketten hozták létre és működtetik a VADmadárkórház gyermekeknek és felnőtteknek szóló Madármentés-Lélekmentés című szemléletformáló programját.

 

Környezeti nevelés a VADmadárkórházban:

A VADmadárkórház a maga eszközeivel a beteg, sérült madarak megmentését, valamint munkájának bemutatásán keresztül az oktatást, nevelést, ismereterjesztést tűzte ki céljául. Ezzel mindenki számára pozitív mintát szeretnénk állítani, akik környezetüket, benne a madarakat megismerik, majd megszeretik, és ettől kezdve tudatosan védik.

A madármentés áldozatos, kitartást, lemondást, segítőkészséget, együttérzést igénylő tevékenysége, a meggyógyult, a természetbe visszaengedett madár okozta öröm egy másik szemléletet, mintát mutat a gyerekeknek. Ezért gondoljuk, hogy a madármentés egyben lélekmentés is.

 

Madármentés-Lélekmentés előadás sorozatunk:

A foglalkozásokat előre egyeztetett időpontban és helyszínen szervezzük.

Az előadáskat  projektoros vetítéssel, élő madarakkal, interaktív formában tartjuk.

Projektort, laptopot viszünk, vetítési lehetőséget (vetítővászon, sötétítési lehetőség, hosszabbító, áram) kérünk.

További információ, időpont egyeztetés: vadmadarkorhaz@gmail.com