Támogatás
Segíts, hogy repülhessünk!

További információk
Ügyeleti és infovonal:
+36 30 992 4876
Menü

A kórházról

 

A Vadmadárkórház története 1996-ban kezdődött. Az állatszerető emberek sérült, beteg madarakat hoztak a székesfehérvári állatkórházba, segítséget kértek a madarak meggyógyításához. Ezt a feladatot Dr. Berkényi Tamás állatkórházi állatorvos  vállalta fel, majd később megalapította az önálló  székesfehérvári Vadmadárkórházat, melynek egyértelmű célja a madarak gyógyítása lett. 

 

Dr.Berkényi Tamás a madarak gyógyítására specializálódott, megszerezte az egzotikus állatok szakállatorvosa képesítést is. Igy jött létre az önkéntes alapon, támogatásokból, az erre áldozni hajlandó madárbarátok adományaiból működő Vadmadárkórház.  

 

Az elmúlt évek során a Vadmadárkórháznak híre ment, így mind több és több madár érkezett a kórházba,  melyek gyógyítása, gondozása, tartása, etetése egyre nagyobb feladatot jelent. Ennek megoldásában a HEROSZ állatotthon segít. A megnövekedett betegforgalom jobb ellátása érdekében 2014-ben megnyílt a Vadmadárkórház második mentőközpontja Sukorón. 

A sérült vadmadarak egy része a gyógyulás után, maradandó károsodásuk  miatt, soha nem térhet vissza a természetbe, nem engedhetők szabadon, mert a gyógyulásuk után visszamaradó maradandó károsodások nem teszik lehetővé számukra a zsákmányszerzést, menekülést, az önálló életet. Az ilyen madarak egész életükön át emberi gondoskodásra szorulnak. A Vadmadárkórház röpdéiben sokféle madárfaj él, mint pld.  macskabagoly, fülesbagoly, uhu, pusztai sas, vörös vércse, fehér gólya, egerészölyv, és sok más hazai és átvonuló madár.  

 

A Vadmadárkórház kizárólag magánadományokból működik. Ebből fedezzük a fenntartását, gyógyszerek megvásárlását, az állatok ellátását. Ha a Vadmadárkórház munkáját hasznosnak tartja, és lehetősége van rá, kérjük segítse a madarak gyógyítását.

 

Közhasznúsági dokumentumok

 

2018 2017 2016